Hračky pro psy

K čemu slouží a jak správně vybrat hračku pro psa?

Na trhu existuje široká nabídka hraček pro psy. Jsou vyrobeny z různých materiálů, mají různé velikosti a tvary. Většina výrobců nám bude tvrdit, že jen ten jejich výrobek je nejideálnější a nejlepší pro našeho pejska. Jak se v této nepřeberné nabídce orientovat a k čemu hračky pro psy vůbec slouží si popíšeme v následujícím textu.

 

K čemu slouží hračky pro psy  

Hračky pro psy slouží k zábavě, motivaci při výcviku a k rozvíjení přirozených schopností psa. Většina psů miluje hraní a zábavu, hlavně štěňata. Hra by měla být nedílnou součástí psího života. Je to zdroj zábavy, který je důležitý pro jeho rozvoj. Hrou navíc můžeme rozvinout vztah mezi námi a psem. Při hře rovněž zvyšujeme kondici našeho psa.

 

Jak správně vybrat hračku pro psa?

V prvé řadě musíme výběr hračky uzpůsobit stáří a velikosti našeho psa. Nemůžeme dát 7týdennímu štěněti hračku, kterou pro svou velikost nebude schopen uchopit do tlamy. Na druhou stranu bude zase nebezpečné pořídit pro dospělého jedince např. německé dogy míček o průměru 3cm, kde by nám hrozilo, že nám zvíře tuto hračku polkne.

Typ hračky pak budeme volit na základě projevu našeho pejska. Plyšové hračky jsou lehké a měkké, proto je budeme více využívat pro citlivější jedince a štěňata. Pro méně aktivní psy můžeme vyzkoušet pískací hračky, které nám svým zvukem dopomohou zaktivovat našeho psího parťáka ke hře. Pro aktivní jedince je vhodné používat různé míčky. Opětovným házením zvyšujeme u psa kondici a učíme částečně aportování. K přetahování s našim čtyřnohým kamarádem můžeme využít různé pešky nebo přetahovadla, které zaměstnají nás i našeho pejska na dlouhé minuty. 

 

1.Plyšové hračky

Jsou vhodné zejména pro štěňata a psí juniory k první společným hrám. Jsou lehké, měkké a příjemné na dotek.  Plyšové hračky pro psy nemají žádné nebezpečné ostré hrany, které by mohly způsobit zranění zvířete a neobsahují žádné toxické látky.

 

2.Pískací hračky

Zvuk z těchto hraček může vyprovokovat některé psí jedince k dalším a dalším hrám. Navíc některé pískací hračky pro psy vydávají téměř reálné zvířecí zvuky a tím motivují psy k další hře a zábavě. 

 

3.Míčky  

Jsou nejběžnější hračkou pro psy. Vynikající odměna při výcviku nebo hře. Odhazováním míčku zvyšujeme u psa kondici a učíme základům aportování, proto by míček neměl chybět v žádné psí domácnosti. Jsou vhodné pro psy všech plemen a věkových kategorií.

 

4.Pešky

Slouží k přetahování, aportování a rovněž mohou sloužit jako odměna při výcviku. Jsou vyrobeny z pevných materiálů – juta, kůže a ringová látka. Pešek pro psy je klasickou, praktickou pomůckou k mnoha aktivitám.

 

5.Interaktivní hračky

Hit posledních sezón. Účelem je dostat se k ukrytému pamlsku uvnitř hračky. Různé stupně obtížnosti. Zábava na dlouhé hodiny.  Interaktivní hračky zaručeně zkrátí volnou chvilku vašeho čtyřnohého kamaráda. S těmito speciálními hračkami pro psy může váš pes strávit nejednu příjemnou chvilku, a to jak osamotě, tak i ve vaší přítomnosti. 

 

6.Gumové hračky

Většinou se jedná o odolné a pružné hračky pro psy, které mají různé tvary, velikosti a jsou šetrné k zubům psa. Gumové hračky pro psy patří mezi nejrozšířenější typ hraček. Guma je odolný materiál, při házení se skvěle odráží. Doporučujeme tyto hračky pro psy především pro venkovní hry. 

7.Hračky do vody

Jedná se o aportovací hračky, které mají různé tvary. Ve vodě plavou a psům jdou velice snadno uchopit. Hračky do vody zvyšují kondici psa a zároveň slouží k učení základům aportování.

 

Pamatujte

Pokud si nejste 100% jisti, že váš pes hračku nerozkouše, nenechávejte ho s hračkou (jakoukoli) zcela bez dozoru.

Nejprodávanější značky