Non-stop Dogwear - pro svět společných zážitků

Kvalitní a pohodlné vybavení, které vám pomůže naplno rozvinout potenciál vašeho psa.

Máte doma aktivního čtyřnohého kamaráda, který nevydrží chvilku na jednom místě? Hledáte možnosti jak unavit sebe i svého pejska nebo se rádi touláte přírodou? Dáme vám několik tipů pro aktivní vyžití v přírodě, které můžete podniknout společně se svým psím parťákem. Důležitým faktorem pro tuto sportovní činnost je rovněž kvalitní vybavení, které pro svého čtyřnohého kamaráda najdete u produktů norské značky Non-Stop Dogwear. 

Správná výbava = základ úspěchu

Hlavním a tím nejdůležitějším prvkem výbavy je dobře padnoucí postroj pro psa. Měl by být pohodlný, nikde netlačit a ani by neměl být příliš volný. Pokud vybíráme takový postroj poprvé, je vždy lepší vyhledat odbornou pomoc a nechat si poradit.

DŮLEŽITÉ VLASTNOSTI SPRÁVNÉHO A ZDRAVÉHO POSTROJE
• Část kolem krku by měla mít tvar koňského chomoutu - jen tak se zajistí rozložení
   tahu do oblasti ramenních kloubů. Dýchací cesty zůstanou díky tomu volné.
• Postroj by měl být postrovaný šusťákovinou (Ripstopem), která na rozdíl od jiných
  materiálů nezachytává chlupy
• Postroj by neměl stlačovat hrudník a měl by umožnonit volný pohyb psa

Dalším, neméně důležitým prvkem výbavy, je vodítko s amortizérem. Tato odpružená část vodítka zmírní každé trhnutí a vy i váš pes se budete cítit jako v bavlnce. Na jedné straně je vodítko upevněno vždy k postroji psa a na straně druhé buď k běžeckému opasku nebo koloběžce či kolu.

Běžecký opasek nebo-li sedák používá psovod, aby si neničil záda. U běžeckého opasku je  optimálně rozložený tah, který respektuje přirozenost lidského pohybu, má nízkou váhu a je nastavitelný.

DŮLEŽITÉ VLASTNOSTI SPRÁVNÉHO A ZDRAVÉHO OPASKU
• Sedák se nikdy nesmí dostat nad úroveň pasu - je to nebezpečné pro vaše záda
• Neměl by být příliš polstrovaný - zbytečně se potíte a pohodlí to nezvyšuje
• Sedák pro canicross musí být co nejníže v těžišti, rozhodně pod úrovní pasu. Díky
   tomu si:
• nebudete ničit záda
• budete běhat přirozeněji

 

Dogtrekking  - rozvíjí souhru a vzájemné pochopení člověka a psa  

Jedná se o orientační pochod se psem, při němž jsou překonávány určité vzdálenosti v časovém limitu. Dogtrekking je jedním z nejmladších kynologických odvětví. Psovod je se psem při dogtrekkingu spojen postrojem a vodítkem připoutaným k bedernímu pásu. Dogtrekking je kynologickým outdoorovým sportem, který vede účastníky k samostatnému rozvíjení fyzických a mentálních (např. orientačních) schopností. 

Pokud ovšem nechcete bojovat s časem ani kilometry, můžete se společně se svým psím  kamarádem toulat přírodou jen tak. Nemyslet na práci, příchozí emaily, sjednané schůzky atd. Jen tak si v klidu kráčet krajinou a obdivovat její krásu.   

 

Canicross – běh se psem

Je nejsnazší způsob jak unavit sebe i svého psa a zároveň se udržet fit. Běh se psem má mnoho podob a záleží jen na našem vkusu a časových možnostech. Začít můžeme postupně od poklidných výklusů v parku za domem a dostat se až po dlouhé vytrvalostní výlety v horách.

Pokud se chceme věnovat canicrossu závodně, tak jsou zde menší vzdálenosti tratí než je u dogtrekkingu. Většinou se jedná o trať s délkou cca 5-6km. I zde je psovod se psem spojen postrojem a vodítkem připoutaným k bedernímu pásu. V současné době se koná po celé ČR spousta závodů, kde si každý může změřit své síly se stejně nadšenými psovody a jejich psy.

 

Scooterjöring – jízda na koloběžce

Při této sportovní disciplíně se většina dospělých vrátí do svých dětských let, kdy se radostně proháněla na koloběžce. U Scooterjöringu se jedná o zapřahnutí psa za koloběžku. Tato aktivita vznikla z mushingu, pro který je typický sníh a několik psů. Zde vám postačí pouze jeden pes a jedna koloběžka. Tato aktivita není vhodná pro každé psí plemeno. Váš psí parťák by měl být vytrénovaný a mít určité fyzické proporce. A pokud vám to půjde stejně dobře jako v mládí, máte velkou šanci reprezentovat ČR v této disciplíně např. na mistrovství světa.

 

Bikejöring - adrenalin na kole 

Pokud nemůžete běhat nebo dáváte přednost vyšším rychlostem, můžete se společně se svým čtyřnohým kamarádem vydat na kolo. Je to zábava, které se můžete věnovat kdekoliv a téměř s každým psem. Jsou to chvíle plné adrenalinu a rychlosti.

Abychom tvořili úspěšný tým, musíme si být jistí, že zvládáme perfektně techniku jízdy na kole a náš pes základní povely pro tahání.

Všechny produkty značky Non-Stop Dogwear, které doporučujeme pro tuto činnost zvyšují bezpečnost jak psovoda tak psa.

Např. Bike Anténa brání zamotání vodítka do předního kola.   

  

Skijöring – lyže plnou parou vpřed

Tento druh psího sportu potěší především majitele čtyřnohých kamarádů, kteří milují sníh a mají možnost během zimních měsíců si vychutnávat jeho přítomnost. U Skijöringu se jedná o běhání na lyžích se psem. Psi to milují. Nízké teploty, které v zimě panují, jsou jim příjemné, nepřehřívají se a dobře se jim v nich pracuje. Tímto druhem zimních „radovánek“ navíc docílíme u psa celoroční aktivity.

  

Výhody produktů značky Non-Stop Dogwear:

- vysoce kvalitní materiály

- nastavitelná velikost popruhů

-  produkty vznikají na základě spolupráce s vrcholovými sportovci

 

Norská značka Non-Stop Dogwear nabízí vybavení pro běh, chůzi, jízdu na kole nebo koloběžce se psem. 

TIP

Postroj psovi nasazujte jen tehdy, když chcete, aby táhnul. Alespoň zpočátku buďte důslední. V postroji žádné očůrávání, žádné očichávání. Mám postroj = táhnu. Nemám postroj = můžu si hrát a venčit se.

Nejprodávanější značky