Granule BARDOG - stopy v létě bez mravenců

Tip na granule, na které v létě nelezou na stopě mravenci.

Výcvik psa na stopách je v dnešní době už téměř celoroční záležitostí. Aby měl pes motivaci na stopě jít od šlápoty ke šlápotě, alespoň ze začátku, dostává do každé z nich nějakou odměnu. Většinou jsou to různé druhy granulí. Méně žraví psi dostávají do stopy konzervy nebo paštiky, které jsou pro ně více voňavé a tudíž motivující.

Problém s vkládáním pamlsků do stopy a tudíž s motivací psů, nastane většinou s létem. Granule obalené mravenci, vyhýbání se odměnám, pes bez motivace. Tak nějak přes léto vypadá stopování u psů, kteří jako odměnu dostávají ve stopě extrudované granule nebo různé paštiky a konzervy. 

Někteří psovodi s příchodem léta přerušují výcvik svého psa na stopách, druzí zase volí na místo vkládání pamlsků do šlápot tzv. krabičky, do kterých vkládají odměnu pro psa, kterou měl původně v šlápotách. Krabičky bohužel nejsou vhodné pro každého. Ne každé zvíře je ve fázi výcviku, kdy si může psovod dovolit dát do celé našlapané stopy např. 3-4 krabičky a šlápoty nechat prázdné bez odměny. Co tedy použít na stopě za odměnu, abychom mohli pracovat na stopě se psem i přes léto? Máme řešení.

Granule Bardog

Jedná se o za studena lisované granule, které se vyrábí za působení řádově menších teplot, než je tomu u extrudovaných granulí. Díky tomu je u granulí Bardog zachována většina živin, vitamínů a minerálů v původní podobě. Navíc jsou tyto granule lépe stravitelné. Za studena lisované granule Bardog jsou vyráběny ve formě peletek (válečků). Díky tomu si může psovod jejich velikost částečně uzpůsobit psovi do stopy. Vybrat lze ze dvou variant:

Bardog Top Meat 70  

Jedná se o superprémiové granule lisované za studena. Díky tomu je dosaženo vysoké stravitelnosti a nedochází k zbytečnému zatěžování trávicího systému. Jedná se o holistické krmivo, které obsahuje sušené kuřecí, jehněčí, lososí, králičí a vepřové maso. Detaily ohledně složení, dávkování atd. najdete zde.

 

Bardog Top Lamb 60

Jedná se o superprémiové granule lisované za studena. Díky tomu je dosaženo vysoké stravitelnosti a nedochází k zbytečnému zatěžování trávicího systému. Tyto lisované granule obsahují nejméně 60 % syrového sušeného jehněčího masa.  Krmivo dosahuje perfektních nutričních hodnot a obsahuje pouze jeden zdroj živočišného proteinu a to jehněčí maso. Detaily ohledně složení, dávkování atd. najdete zde.

Za studena lisované granule Bardog Top meat 70 a Bardog Top Lamb 60 budou vašim skvělým pomocníkem nejen v letním počasí na stopách. Vaši psi si je oblíbí a vy budete mít o starost míň kvůli mravencům.  

Pokud jste začátečník nebo se teprve seznamujete s problematikou stopování můžete se podívat na náš článek - Jak začít stopovat, kde se dozvíte jaké jsou první kroky, které nasměrují psa k poctivé práci na stopě.  

Praktické pomůcky na stopu jako je stopovací vodítko, předměty nebo cedulky najdete v naší nabídce na eshopu zde.

Přejeme vám pohodové stopy po celý rok.

Nejprodávanější značky